Hvorfor købe grøn strøm?

Danmark har en førerposition indenfor grøn energi. Vi har mange af de rigtige løsninger, men den grønne omstilling går slet ikke hurtigt nok. Over 40% af Danmarks strøm kommer stadig fra fossile brændstoffer såsom kul, naturgas og olie. Heldigvis er det let at ændre på.

I dag samles alle former for energi i samme elnet i Danmark, hvorefter det distribueres videre til forbrugerne. Det er efterspørgslen, der er med til at afgøre, hvor stor en andel grøn energi, der er i elnettet. Jo højere efterspørgsel der er på grøn energi, jo hurtigere kan vi sammen lave en omstilling til 100% vedvarende energi.

Som kunde hos GreenSavers er du med til at fremme den grønne omstilling og gøre en forskel for miljøet. Vi sørger for, at dit elforbrug bliver dækket af 100% klimavenlig strøm leveret fra danske vindmøller. Dette CO2-neutraliserer dit elforbrug. Jo flere vi er, desto hurtigere går det.

Er der forskel på grøn energi?

Der findes mange grønne el-produkter på markedet, og det kan være svært at gennemskue, hvilke el-produkter der reelt gør en forskel for klimaet. Det økologiske råd har derfor i samarbejde med Danmarks naturfredningsforening, Dansk Elhandel, Energinet, Energistyrelsen og Forbrugerrådet klassificeret de mange klimaprodukter i klasse A, B og C efter forventet effekt.

Vi samarbejder kun med el-selskaber, der udbyder grøn strøm fra klasse A eller B, og som er vurderet til at have den mest positive effekt på klimaet af det økologiske råd. Læs mere på grøntelvalg.dk

hej@greensavers.dk